
topper

Italië - Toscane
Een heerlijke droge rode wijn met een complexe neus van rijp fruit, pruimen en bosbessen.
Deze droge rode wijn uit Toscane combineert de beste eigenschappen van Sangiovese en Cabernet Sauvignon. Verwacht een complexe neus met hints van rijp fruit, pruimen en bosbessen. De wijn heeft een brede en zachte structuur met een lange, aanhoudende afdronk. Perfect voor een avondje pasta of een barbecue met vrienden.
Deze wijn past perfect bij de sappige en smaakvolle Bistecca alla Fiorentina, een klassiek Toscaans gerecht.
De rijke smaken van lasagne worden prachtig aangevuld door de complexe tonen van deze wijn.
De zachte structuur van de wijn past goed bij de rokerige smaken van gegrilde groenten.
De robuuste smaak van een ribeye steak wordt perfect in balans gebracht door de fruitige tonen van de wijn.
90/ 100
Complexe neus met zoute, umami en peperige tonen, gevolgd door zoetheid van zwarte kersen en bramen. De wijn heeft een mooie fruitigheid, een frisse zuurgraad en soepele tannines.
Banfi werd in 1978 opgericht door de Italiaans-Amerikaanse broers, John en Harry Mariani. Vanaf het begin was het doel van de twee broers om een ultramoderne wijnmakerij te creëren in combinatie met de meest geavanceerde wetenschappelijke tools voor in de wijngaarden en wijnkelder voor de productie van topwijnen. En dat proef je! De Toscana IGT Banfi Toscana Col di Sasso is een perfecte mix van Sangiovese en Cabernet Sauvignon die het leven geeft aan een onmiddellijke en uiterst veelzijdige wijn. Met zijn robijnrode kleur en complexe neus van rijp fruit, pruimen en bosbessen, is deze wijn een ware traktatie. De brede en zachte structuur met een lange, aanhoudende afdronk maakt het de ideale keuze voor een avondje pasta of een barbecue met vrienden.
Deze wijn is perfect om nu te drinken, vooral bij een gezellige pasta-avond, zomerse barbecue of filmavond. Dankzij zijn toegankelijke stijl en soepele structuur is hij direct op dronk.
De wijn bestaat uit Sangiovese en Cabernet Sauvignon. Je proeft hints van rijp fruit, pruimen en bosbessen met een zachte structuur en lange afdronk.
Serveer deze rode wijn licht gekoeld op ongeveer 16-18°C. Laat hem eventueel even ademen voor het schenken zodat de aroma’s goed tot hun recht komen.
Het bijzondere aan deze wijn is de combinatie van Toscaanse traditie (Sangiovese) met internationale klasse (Cabernet Sauvignon), samen met moderne vinificatietechnieken van Banfi. Hierdoor ontstaat een veelzijdige, elegante rode wijn die breed inzetbaar is bij verschillende gerechten.
IGT staat voor 'Indicazione Geografica Tipica'. Dit Italiaanse keurmerk geeft aan dat de druiven uit een specifiek gebied komen (in dit geval Toscane) en biedt ruimte voor creativiteit in druivenselectie, waardoor unieke blends zoals deze mogelijk zijn.
Deze wijn past uitstekend bij Bistecca alla Fiorentina, lasagne, gegrilde groenten of ribeye steak. De fruitige tonen combineren prachtig met zowel vlees als groentegerechten.