

Château l'EvangileBlason de l'Evangile, 2e wijn - 2021
Frankrijk - Pomerol AC, Rive Droite, Bordeaux
- Nog 14 op voorraad
Een elegante Bordeaux uit Pomerol: soepel, fruitig en verfijnd – ideaal voor liefhebbers van Franse klasse!
Deze tweede wijn van Château l’Evangile is allesbehalve tweede keus: hij combineert de elegantie van Merlot met de structuur van Cabernet Franc. Verwacht sappig rood fruit zoals pruim en kers, afgerond met fluweelzachte tannines. De subtiele houttonen maken hem net zo chic als zijn grote broer – maar dan zonder dat je portemonnee direct op dieet moet. Ideaal voor wie Bordeaux wil ontdekken zonder meteen z’n spaarvarken te slachten.
Druivensoorten 🍇
- Kleur
- Rood
- Alcohol
- 14%
- Jaar
- 2021
Smaak & Karakter
- Kleur 🌈
- Diep robijnrood met paarse reflecties die verleiden als een fluwelen gordijn in een Frans theater.
- Neus 👃🏻
- Verleidelijke geur van rijpe pruimen, zwarte kersen, subtiele kruiden en een vleugje cederhout. Alsof je in een antieke bibliotheek vol fruitmanden wandelt.
- Smaak 👅
- Elegant en soepel met zijdezachte tannines. Je proeft rijpe pruimen, sappige kersen en subtiele kruidigheid. Een vleugje cederhout geeft hem net dat beetje extra Franse flair.
- Afdronk 🤯
- De afdronk is lang en verfijnd met aanhoudende tonen van rood fruit en zachte specerijen. Alsof je afscheid neemt van een goede vriend die je snel weer wilt zien.
Passende gerechten
Entrecote bordelaise (met rodewijnsaus)
Lokaal
De klassieke match uit Bordeaux – vlees én wijn komen samen in harmonie.
Gegrilde eendenborst met kersencompote
Het rode fruit in de wijn sluit prachtig aan bij het zoete-fruitige vlees.
Paddenstoelenrisotto
De aardse tonen matchen heerlijk met het zachte karakter van deze Pomerol.
Franse kaasplank (met brie & comté)
Lokaal
Voor wie liever borrelt: deze Pomerol houdt wel van wat kaasgezelschap!
Over deze wijn
Blason de l’Evangile is het kleine broertje (of zusje) van het beroemde Château l’Evangile in Pomerol – maar onderschat ‘m niet! Deze tweede wijn bewijst dat je ook in het schaduwrijke gezelschap van grote namen prima kunt schitteren. Denk aan een rode loper vol Merlot (en wat Cabernet Franc) waar sappig rood fruit paradeert naast zachte tannines én een vleugje cederhout voor dat typische Franse cachet. Met z’n diepe robijnrode kleur en elegante karakter is deze wijn als een avondje uit in Parijs: stijlvol zonder stijf te zijn. Perfect bij klassieke gerechten of gewoon als je jezelf eens wil trakteren op iets moois uit Bordeaux – zonder meteen failliet te gaan aan château-prijzen. Santé!
Veelgestelde vragen
- Wanneer kan ik Blason de l'Evangile, 2e wijn 2021 het beste drinken?
Deze wijn is nu al heerlijk op dronk, maar kan ook nog enkele jaren bewaard worden (tot circa 2027) voor extra zachtheid en complexiteit. Perfect dus om nu van te genieten of nog even weg te leggen.
- Welke druiven zitten er in deze wijn en wat proef ik daarvan terug?
Blason de l'Evangile bestaat uit Merlot en Cabernet Franc. Je proeft het sappige rode fruit van Merlot (pruimen, kersen) gecombineerd met de structuur en kruidigheid van Cabernet Franc, afgerond met fluweelzachte tannines.
- Hoe serveer ik deze Bordeaux optimaal voor de beste smaakbeleving?
Serveer deze wijn licht gekoeld op zo’n 16-18°C. Decanteer hem eventueel een half uurtje zodat hij mooi opent en zijn aroma’s volledig tot hun recht komen.
- Wat maakt Blason de l'Evangile zo bijzonder in vergelijking met andere Bordeauxwijnen?
Het is een ‘tweede’ wijn van het beroemde Château l’Evangile uit Pomerol: je krijgt daarmee veel klasse, elegantie en typische Pomerol-smaak zonder het prijskaartje van de ‘grote’ wijnen. Hij combineert toegankelijkheid met verfijning.
- Wat houdt AC (Appellation d'Origine Contrôlée) in bij deze wijn?
AC staat voor Appellation d'Origine Contrôlée; dit keurmerk garandeert dat de wijn afkomstig is uit een strikt afgebakend gebied (hier: Pomerol), gemaakt volgens strenge kwaliteitsregels die typerend zijn voor deze regio.
- Met welke gerechten combineert Blason de l'Evangile het best?
Deze elegante Bordeaux past perfect bij entrecote bordelaise, gegrilde eendenborst met kersencompote of paddenstoelenrisotto. Ook heerlijk bij een Franse kaasplank!


