Cascina GhercinaBarbera d'Alba DOC Superiore 2023


Italië - Piemonte, Monferrato, Barbera d'Asti DOCG
Een heerlijke robijnrode wijn met een intens fruitige sensatie van geuren zoals kers, framboos en braambes. Een elegante wijn met fijne zuren en een mooi gebalanceerde structuur.
Deze elegante Barbera d'Asti DOCG biedt een intens fruitige sensatie met geuren van kers, framboos en braambes. De wijn heeft fijne zuren en een mooi gebalanceerde structuur, wat hem perfect maakt voor diverse gerechten.
De rijke saus van de Bolognese past perfect bij de fruitige tonen van de Barbera.
De fijne zuren van de wijn snijden door het vet van de steak, wat een perfecte balans creëert.
De frisse zuren van de wijn complementeren de groenten in de soep perfect.
De fruitige en elegante tonen van de wijn maken elke hap van de sandwich een feestje.
3.8/ 5
Deze Barbera d'Asti van Castello di Perno wordt gewaardeerd om zijn frisse, toegankelijke stijl en is een favoriet bij liefhebbers van Italiaanse rode wijnen. Met zijn soepele karakter en veelzijdigheid aan tafel is het een aangename keuze voor diverse gelegenheden.
In het hart van de Langhe rijst het pittoreske dorpje Perno op, waar het kasteel van Perno een stukje geschiedenis van de Italiaanse cultuur vertegenwoordigt. Castello di Perno, eigendom van Gregorio Gitti, is niet alleen het centrum van een wijnproductie op hoog niveau geworden, maar is ook van plan terug te keren naar een thuis voor cultuur, met bijzondere aandacht voor hedendaagse kunst. Deze Barbera d'Asti DOCG is een robijnrode wijn met een intens fruitige sensatie van geuren zoals kers, framboos en braambes. De elegante wijn heeft fijne zuren en een mooi gebalanceerde structuur, wat hem perfect maakt voor diverse gerechten. Na het oogsten worden de druiven ontsteeld en vindt er een koude maceratie plaats gedurende 48 uur. Daarna volgt een natuurlijke fermentatie en maceratie gedurende 20 dagen bij gecontroleerde temperaturen. Tenslotte rijpt de wijn nog gedurende 9 maanden in roestvrijstalen tanks.
Barbera d'Asti DOCG is op zijn best wanneer hij jong tot licht gerijpt wordt gedronken, meestal tussen 2 en 5 jaar na de oogst. De frisse zuren en fruitige aroma's komen dan optimaal tot hun recht.
Deze wijn is gemaakt van 100% Barbera-druiven. Je proeft intense fruitige tonen van kers, framboos en braambes, samen met fijne zuren die zorgen voor een elegante balans.
Serveer Barbera d'Asti DOCG licht gekoeld op ongeveer 16-18°C. Gebruik een groot wijnglas zodat de aroma’s zich goed kunnen ontwikkelen. Decanteren is niet noodzakelijk, maar kan bij jonge wijnen wel helpen om de smaken sneller open te laten bloeien.
De Castello di Perno Barbera d'Asti DOCG onderscheidt zich door zijn elegante structuur, intense fruitigheid en fijne zuren. Daarnaast komt hij uit een historisch domein dat cultuur en hedendaagse kunst samenbrengt met hoogwaardige wijnproductie.
DOCG staat voor 'Denominazione di Origine Controllata e Garantita', het hoogste Italiaanse kwaliteitslabel voor wijn. Dit garandeert dat de Barbera d'Asti voldoet aan strenge productieregels én afkomstig is uit een specifiek afgebakend gebied rondom Asti in Piemonte.
Barbera d'Asti DOCG past perfect bij pasta Bolognese, ribeye steak, minestronesoep of een luxe Italiaanse sandwich dankzij zijn frisse zuren en fruitige karakter.