
topper

Frankrijk - Côte de Nuits Gevrey Chambertin AC
Een stevige biologische Gevrey Chambertin vol kersenfruit, aardse tonen en krachtige tannines – klassiek Bourgogne op z’n best! Geduld wordt hier beloond.
Deze biologische Gevrey Chambertin van Domaine Tortochot is als een klassieke Franse film: intens, complex maar altijd elegant. Stevig rood fruit als kersen voert de boventoon, ondersteund door krachtige maar verfijnde tannines die samen met frisse zuren zorgen voor een wijn die nu al indruk maakt maar nog jaren kan rijpen. Aardse tonen geven hem zijn typische Bourgondische karakter. Dit is zo'n Pinot Noir waar je even voor moet gaan zitten – of beter nog: liggen! Geduld wordt beloond! Perfect bij wild of klassieke Franse gerechten.
De stevige structuur van de wijn past perfect bij dit klassieke stoofgerecht vol rijke smaken.
Het rode fruit uit de wijn sluit prachtig aan bij het zoet-fruitige karakter van dit gerecht.
De aardse tonen uit zowel wijn als risotto vormen samen één grote smaakknuffel.
De krachtige structuur van deze Pinot Noir houdt zelfs stand naast dit stoere vleesgerecht uit eigen regio.
4/ 5
Deze wijn wordt geprezen om zijn fruitige en stevige karakter, met een mooie lengte en krachtige tannines – een ware krachtpatser met een elegante twist.
Domaine Tortochot’s Gevrey Chambertin Les Corvées BIO 2022 is als de James Bond onder de Pinot Noirs: strak in het pak (biologisch gecertificeerd), charmant én met pit! Met vier generaties Tortochot-passie in elke druppel weet Chantal precies hoe ze haar terroir laat spreken – stevig rood fruit ontmoet aardse charme op z’n best. Deze wijn vraagt om wat geduld (ja echt: laat hem gerust even liggen), want dan ontvouwt zich een symfonie aan smaken waar zelfs Beethoven jaloers op zou zijn. Denk aan sappige kersen die hand in hand gaan met bosgrond na een zomerse regenbui – alles verpakt in elegante kracht. Dit is geen doorsnee Pinot: dit is pure Bourgogne-power voor wie graag indruk maakt aan tafel óf gewoon zichzelf wil trakteren op iets bijzonders! Santé!
Deze wijn is nu al heerlijk, maar zal zich de komende 5 tot 10 jaar nog verder ontwikkelen. Even laten liggen beloont je met meer diepgang en complexiteit.
De wijn is gemaakt van 100% Pinot Noir. Je proeft vooral kersenfruit, aardse tonen, stevige maar verfijnde tannines en een mooie frisheid.
Serveer deze wijn licht gekoeld op zo'n 16-18°C. Karafferen (overgieten in een karaf) geeft hem extra lucht waardoor aroma’s mooi openkomen.
Deze wijn is biologisch gecertificeerd, afkomstig uit een top-terroir én wordt al vier generaties door dezelfde familie gemaakt. Dat zorgt voor karakter, finesse én duurzaamheid.
AC betekent dat de wijn voldoet aan strenge regels voor herkomst en kwaliteit die typisch zijn voor het gebied Gevrey Chambertin in Bourgogne – garantie voor authenticiteit!
Denk aan klassieke Franse gerechten zoals Coq au Vin of Boeuf Bourguignon, wildgerechten of paddenstoelenrisotto: de krachtige structuur past daar perfect bij.