
topper

Georgië - Kakheti
Een heerlijke kruidige wijn met een bouquet van zwarte bessen, kruiden en bloemige tonen.
Deze kruidige Saperavi uit Kakheti, Georgië, biedt een robijrode kleur met een smaakvol bouquet van zwarte bessen, kruiden en bloemige tonen. In de mond is hij compact, kruidig, pittig en sappig, met een afdronk die een fijne rijpheid onthult. Perfect voor liefhebbers van krachtige en complexe rode wijnen.
Deze Georgische kaasbrood past perfect bij de kruidige tonen van de wijn.
De sappige en kruidige smaak van de wijn complimenteert de rijke smaak van het lamsvlees.
Een traditioneel Georgisch gerecht dat de bloemige en kruidige tonen van de wijn naar voren brengt.
De diverse groenten en kruiden in dit gerecht passen goed bij de complexe smaken van de wijn.
89/ 100
Een diep gepigmenteerde Saperavi met rijpe tonen van donkere kersen, zoete rode pruimen en veenbessen. Zeer smaakvol en goed ontvangen door de recensent.
89/ 100
Klassieke, hartige rode wijn die perfect past bij gerechten zoals eend, gans en wild. Wordt geroemd om zijn veelzijdigheid aan tafel.
4.3/ 5
Rijke fruitigheid, kruidige tonen en uitgebalanceerde structuur maken deze wijn populair onder liefhebbers van volle rode wijnen.
Nugzar Ksovreli, van Kakheti Wine Company, maakt iconische Saperavi-wijnen uit het Kakhetian-gebied, vanaf de wijngaard die eigendom is van de Konchosvili-familie. Zwitserse wijnmaker Thierry Fontannaz was gefascineerd door de eeuwenoude Georgische technieken voor het maken van wijn en raakte geïnspireerd om vanuit de Saperavi-wijnen de Bedoba te creëren. De wijnkelders dateren terug naar 1533, toen de traditionele Kakheti-wijnen hier werden geproduceerd en verkocht. Het domein bevindt zich net ten noorden van de Alazani-rivier en ligt op 400 meter boven de zeespiegel. De druiven worden met de hand geplukt en vervolgens vindt fermentatie plaats in roestvrijstalen vaten onder gecontroleerde temperatuur. Na 6 weken wordt de wijn gedeeltelijk in eiken vaten gedaan en een ander deel gaat in roestvrijstalen vaten voor malolactische gisting. De wijn is een samenstelling van verschillende rijpingsprocessen. Na het bottelen wordt de wijn nog 12 maanden in de fles bewaard voor verdere rijping.
Deze wijn komt het beste tot zijn recht tijdens een avondje met vrienden, een romantisch diner of een wijnproeverij. De rijke en complexe smaken maken hem perfect voor bijzondere momenten.
De Bedoba Saperavi is gemaakt van de Saperavi-druif. Je proeft duidelijke tonen van zwarte bessen, kruiden en bloemige aroma’s, met een compacte, kruidige en sappige afdronk.
Serveer deze rode wijn licht gekoeld op 16-18°C. Decanteer hem eventueel kort voor meer openheid in geur en smaak.
De combinatie van eeuwenoude Georgische tradities, handmatige oogst, verschillende rijpingsprocessen (eikenhout én roestvrijstaal) én flesrijping zorgt voor extra diepte en complexiteit in de smaak.
Deze kruidige rode wijn past uitstekend bij Khachapuri (Georgisch kaasbrood), gegrilde lamskoteletjes, aubergine met walnootvulling of ratatouille. De krachtige smaken vullen rijke gerechten mooi aan.
Kakheti is dé beroemde Georgische wijnregio waar al eeuwenlang topwijnen worden gemaakt. Het terroir – nabij de Alazani-rivier op 400 meter hoogte – geeft extra kracht en finesse aan de Saperavi-wijnen.