
topper

Italië - Roddi (Barolo, Piemonte)
Krachtige Barolo uit Roddi: complex, elegant én lekker lang in de afdronk.
Deze Barolo uit de Bricco Ambrogio wijngaard is als de Italiaanse opera: krachtig, complex en elegant tegelijk. De wijn biedt diepe aroma's van rijpe kersen, rozenblaadjes en leer. In de mond is hij vol maar verfijnd, met een mooie balans tussen frisse zuren en stevige tannines. De lange rijping op zowel kleine als grote vaten zorgt voor zachte houttonen zonder het fruit te overheersen. De afdronk is lang – net als je glimlach na het drinken ervan – met steeds weer nieuwe lagen die zich onthullen.
De klassieker uit Piemonte – deze wijn tilt het gerecht naar Michelin-niveau.
De aardse smaken dansen samen met de complexiteit van deze Barolo.
Het zachte vlees smelt samen met de krachtige structuur van de wijn.
Lokaal Piemontees genot dat door deze wijn nóg decadenter wordt.
4.2/ 5
Deze Barolo schittert met intense, veelzijdige aroma's en een zachte, gepolijste kern die prachtig balanceert tussen levendige zuren en elegante tannines.
Maak kennis met de James Bond onder de Barolo’s! De Bricco Ambrogio 2018 van Tenuta Paolo Scavino combineert traditie (opgericht in 1921!) met innovatieve flair dankzij Enrico Scavino en zijn dochters Enrica & Elisa. Deze wijn is Nebbiolo in driedelig pak: stoer én charmant tegelijk. De druiven komen uit Roddi’s befaamde Bricco Ambrogio-wijngaard – daar waar Nebbiolodruiven zich gedragen alsof ze op catwalks lopen: krachtig én elegant! Na een vinificatieproces waar zelfs Italiaanse nonna’s stil van worden (denk aan schilinweking, malolactische gisting én maandenlang chillen op Frans eiken), krijg je deze complexe wijn vol kersen- & rozentonen plus fluweelzachte tannines. Perfect voor avonden waarop je indruk wilt maken – of gewoon jezelf wilt trakteren!
Deze Barolo komt het best tot zijn recht na enkele jaren rijping, maar is ook nu al heerlijk. Ideaal bij een romantisch diner, een avondje sterrenkijken of om jezelf te trakteren op iets bijzonders.
De Barolo DOCG Bricco Ambrogio is gemaakt van 100% Nebbiolo-druiven. Je proeft intense aroma's van rijpe kersen, aardse ondertonen en een mooi zuur-tannine evenwicht.
Serveer deze wijn op een temperatuur tussen de 16 en 18°C. Decanteer de wijn minstens één uur voor het schenken zodat de complexe aroma's volledig tot hun recht komen.
Deze Barolo wordt gemaakt door Tenuta Paolo Scavino, bekend om hun vakmanschap en eigenzinnige stijl. De combinatie van intensiteit, elegantie en een lange afdronk maken deze wijn uniek binnen zijn soort.
DOCG staat voor 'Denominazione di Origine Controllata e Garantita', het hoogste kwaliteitslabel voor Italiaanse wijnen. Dit garandeert dat de Barolo voldoet aan strenge eisen qua herkomst, productie en kwaliteit.
Deze krachtige rode wijn combineert prachtig met Vitello Tonnato, wildzwijnstoofpotje, risotto met eekhoorntjesbrood of rundercarpaccio dankzij zijn complexiteit en stevige structuur.