
topper

Italië - Taranto Puglia Primitivo di Manduria DOP
Een rijke Italiaanse dessertwijn vol honing, rijp fruit en subtiele kruiden – perfect als afsluiter van je diner of bij een puntje taart.
Deze Primitivo di Manduria Dolce Naturale is als het Italiaanse antwoord op dessert: rijk, zoet maar nooit plakkerig. Denk aan overrijpe pruimen, honing die langzaam uit een lepel druipt, en zachte kruiden die het geheel spannend houden. De wijn heeft 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken gerijpt waardoor hij extra diepgang krijgt. Perfect voor wie houdt van zoete rode wijnen met karakter. De frisse zuurgraad zorgt ervoor dat je niet direct in suikercoma raakt – ideaal bij desserts of gewoon als avondknuffel in een glas.
De rijke zoetheid van deze wijn tilt elke fruittaart naar het niveau 'Italiaanse bruiloft'.
Klassiek Pugliese dessert; deze combinatie laat je zwijmelen zoals alleen Italiaanse oma’s dat kunnen.
Het zoutige én romige karakter van Gorgonzola smelt samen met het zoete fruitkarakter van deze Primitivo.
Zoete wijn bij tiramisu? Als espresso te laat is mag dit gerust jouw after-dinner treat zijn!
90/ 100
Een Primitivo met aantrekkelijke frisse aroma's van donkere bessen, pruimen en chocoladetonen, sappig met rijpe tannines, elegant en gemakkelijk drinkbaar.
4.1/ 5
Deze Italiaanse dessertwijn schittert met een intense robijnrode kleur, een complex aroma van rijp fruit en subtiele kruidigheid, en een volle, honingachtige smaak met verfrissende zuurgraad.
In 1962 besloten 19 wijnboeren uit San Marzano dat samen druiven persen gezelliger is dan alleen – het begin van Cantine San Marzano! Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot dé coöperatie van Puglia waar meer dan 1200 telers hun passie voor wijn delen. En dat proef je terug in deze Primitivo di Manduria Dolce Naturale: gemaakt van oude stokken op rode aarde tussen olijfbomen én de geurige winden van de Ionische Zee. Deze dessertwijn is niet zomaar zoet: hij is als de Italiaanse nonna die stiekem extra suiker in de cake doet maar altijd precies weet wanneer ze moet stoppen. Na tien dagen schilweking volgt fermentatie in roestvrijstaal; daarna mag hij nog even chillen (lees: twaalf maanden) op Frans én Amerikaans eikenhout. Het resultaat? Een robijnrode verleider vol honingtonen, overrijpe pruimen en zachte kruiden – perfect bij taart of gewoon solo op de bank!
San Marzano is een toonaangevende wijncoöperatie uit Puglia met ruim 1200 telers. Zij combineren moderne techniek met eeuwenoude traditie voor krachtige wijnen vol karakter uit het zonnige zuiden van Italië.
Meer van dit wijnhuisDeze dessertwijn is ideaal om te drinken na het diner, bijvoorbeeld bij een puntje taart of als afsluiter van een gezellige avond. Dankzij zijn frisse zuurgraad blijft hij ook bij zoete desserts mooi in balans.
De wijn is gemaakt van 100% Primitivo-druiven. Je proeft overrijp fruit zoals pruimen, rijke honingtonen en subtiele kruiden, met extra diepgang door rijping op eikenhout.
Serveer deze dessertwijn licht gekoeld (rond de 14-16°C) in een ruim glas zodat het complexe bouquet goed tot zijn recht komt. Zo komen de aroma’s van honing, fruit en kruiden optimaal naar voren.
Deze wijn combineert rijkdom en zoetheid met verrassende frisheid dankzij zijn frisse zuurgraad. De twaalf maanden houtrijping zorgt voor complexiteit zonder dat hij log wordt – uniek onder zoete rode wijnen!
DOP staat voor ‘Denominazione di Origine Protetta’, een Italiaans kwaliteitslabel dat garandeert dat de wijn uit een specifiek gebied komt (hier: Primitivo di Manduria) en voldoet aan strenge productieregels.
Hij past perfect bij fruittaart, Torta della Nonna, Gorgonzola dolce met vijgencompote of tiramisu. Ook heerlijk als after-dinner treat tijdens ontspannen momenten zoals op het balkon of bij een 'taartjesproeverij'.