
topper
Cornarea ligt in Canale (Roero, Piemonte) en wordt gerund door de familie Cornarea. Ze redden de Arneis-druif van uitsterven en maken pure kwaliteitswijn: Roero Arneis, Nebbiolo d’Alba en Barbera d’Alba. Hier proef je traditie én innovatie!
Azienda Agricola Cornarea ligt in het hart van Roero, Piemonte, in het dorpje Canale – precies waar de Italiaanse heuvels net zo golvend zijn als het handgebaar voor ‘nog één glaasje’. De familie Cornarea – Piero en Francesca, samen met hun zoons Gian Nicola en Pierfranco – zijn ware druivenredders: zij plantten in de jaren ’70 als eersten Arneis aan toen die druif bijna was uitgestorven. Hun wijngaarden (15 hectare) liggen op steile hellingen die zorgen voor frisse zuren en veel karakter in hun wijnen.
Cornarea maakt vooral Roero Arneis (wit) en Nebbiolo d’Alba (rood), maar ook Barbera d’Alba. Ze werken met moderne technieken zonder hun Piemontese tradities te vergeten: handmatige oogst, minimale interventie en veel liefde voor terroir! Leuke weetjes? De familie is dol op experimenteren met oude klonen van Arneis én ze serveren graag hun eigen wijnen bij uitgebreide familiediners – nonna’s goedkeuring gegarandeerd.
Kortom: Cornarea is hét adres voor iedereen die wil proeven hoe traditie en innovatie samenkomen in het glas. Hier proef je niet alleen wijn, maar ook een stukje Italiaanse familiegeschiedenis.